Iohannis, ai grijă! Învață de la Băsescu!

băsescu udreaTelenovela Lenuța și Serviciile ne oferă prilejul de a lansa în spațiul public un nou apel la respectarea necondiționată a principiilor, preocupați fiind de aspectele principiale ale evenimentelor sociale, politice și economice din România, și mai puțin de bârfa clasică întâlnită în mass-media tradiționale.

Traian Băsescu plătește astăzi prețul propriei ipocrizii, manifestată în toți cei 10 ani de mandat. Tot ce a construit bun, atât cât a fost, riscă să dispară din mentalul colectiv, iar numele său să rămâna asociat protejării discreționare a unor corupți, aruncat la grămadă de opinia publică lângă un Năstase, Ponta, Videanu și toți ceilalți de care a încercat să se despartă în planul imaginii, în special în ultimii doi ani de mandat.

Probabil că mulți băsiști se-ntreabă cum s-a ajuns aici?

Din păcate, răspunsul este simplu: principiile au fost aplicate selectiv și îndoite după propria dorință, de către Traian Băsescu. Ceea ce el, împreună cu deontologii de la Hotnews, B1, EVZ, România Liberă clamau, fără să li se miște un mușchi pe față, n-a fost decât un teatru ieftin, menit să acopere un politician ce n-a putut să se dezbare definitiv de formația de tip comunist, nomenclaturist.

Presa partizană, argumentând astăzi pe la colțuri că a trebuit să înfrunte răul cu toate armele, chiar dacă asta a presupus să închidă ochii la derapajele favoritului, este complicele care va rămâne nepedepsit. Poate acum înțeleg toți jurnaliștii care și-au trădat profesia și publicul, desenând aura de reformator în jurul răului mai mic, cât de mult au greșit, perpetuând ideea principiilor aplicate selectiv.

Ani de zile mafia portocalie a dus pe noi culmi jaful generalizat, patentat de hidra psd-istă și protejat de mizeriile anteniste. Din dorința de a-și conserva puterea, de a avea pârgiile legislative și executive necesare, Traian Băsescu a închis ochii, iar presa partizană l-a urmat îndeaproape, bifând de ochii soacrei corupția pdl-istă.

Credem cu sinceritate că, în ultimii doi ani de mandat, Traian Băsescu a luat hotărârea de a nu mai controla justiția. Din păcate, a fost prea târziu.

Situația în care se află și ultimele declarații, prin care și-a reiterat încrederea în Elena Udrea, i-au surprins până și pe cei mai înfocați băsiști. După o lungă tăcere, în momentele în care publicul avea nevoie să audă o voce cu autoritate care să descâlcească într-o manieră profeisonistă și onestă întreaga poveste cu serviciile și să ne spună dacă acestea mai lucrează pentru țară sau servesc interese personale, prima intervenție a lui Traian Băsescu a sunat cam așa: „tin sa-i multumesc dnei Elena Udrea si ii apreciez delicatetea gestului ei de a nu fi in sala. Sper sa se bucure de conditii corecte pentru a se putea apara si sper sa imi confirme inca o data ca este un om cinstit, am convingerea ca daca va putea sa o faca, o va face „. Atât.

Așa cum a rămas singur în ultimii doi ani de mandat și a luptat, după spusele lui, cu toată forța împotriva corupției și pentru un stat de drept, putea să rămâna de la început. A ales calea de mijloc, îndoirea principiilor în funcție de interese. Acum, nota de plată se apropie cu viteză și pare destul de consistentă. Ce s-a ales de serviciile despre care ne-ai spus că le-ai reformat? Noi ce să mai credem? De fapt, ce se întâmplă cu serviciile de informații, cu justiția? Putem să stăm liniștiți, Traiane?

Orice ai făcut bun, Traian Băsescu, nu prea mai contează. România a înțeles că pupila ta n-a fost altceva decât un politician veros, care disprețuiește noțiunea de stat de drept și justiție independentă. Iar tu ai știut tot timpul ce face. Așa cum ne-ai arătat de atâtea ori că ești la curent cu tot ce mișcă, ar fi trebuit să ne povestești și de Udrea. Ai ales să nu o faci.

Poate Iohannis înțelege ceva din tragedia dâmbovițeană prin care trece acum Băsescu. Să nu uite că și el e înconjurat de aceiași pdl-iși și, în plus, de pnl-iștii care, nu mai departe de ieri, ne-au arătat că banii și puterea sunt mai importante decât principiile.

P.S. Într-un fel ne pare rău pentru băsiști. Poate acum înțeleg că toți sunt o apă și un pământ, iar idolatrizarea unui politician este aberantă. Și, sincer, ne pare rău că băsiștii iraționali trebuie să lase ciocu’ mic când copiii malefici ai lui Voiculescu le spun: „V-am zis noi?”, pentru că ipocrizia lui Băsescu dă, astfel, aripi altor nemernici.

S-ar putea să te intereseze și:

E ceva în neregulă cu Iohannis!

Nu mă piș în cadă, la duș, nici când sunt singur

Ponta, Traiane, ce ziceți, barosanilor?

It's only fair to share...Share on Facebook299Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

2 thoughts on “Iohannis, ai grijă! Învață de la Băsescu!

  1. Pingback: Băsescu îl "albește" pe infractorul Voiculescu • Manifeste.ro

  2. Pingback: Cât știa Băsescu de implicarea membrilor PDL în afacerea Microsoft?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top