Ponta miaună în surdină

victor pontaÎn țara unde jurnalismul se mai face doar din breaking news-uri scremute, începând cu reporterii și editorialiștii, și terminând cu analiștii de casă, toată lumea este preocupată de senzaționala poveste cu Lenuța și serviciile.

Între timp, guvernarea României se află în mâinile aceluiași individ transfigurat de putere și ale acelorași incompetenți corupți, iar problemele structurale ale economiei, de care depinde pâinea de pe masa fiecărui român, nu s-au schimbat cu niciun milimetru.

Cu semințele lipite de colțul gurii, telespectatorul este paralizat în fața ecranelor ce se înroșesc și se îngălbenesc pe rând, în funcție de televiziune. Atât de paralizat încât nu mai este interesat deloc de stadiul în care se află implementarea Codului Fiscal și a Codului de procedură fiscală, de exemplu. În comparație cu buclele blonde asortate cu sclipirile reci ale cătușelor, o știre despre aceste două acte, de o importanță crucială pentru România, cade în desuetudine.

Așa cum știe orice student de anul I care studiază comunicarea, mass-media dictează agenda publică. În cazul nostru, majoritatea jurnaliștilor a decis să nu mai vorbească de corupția și incompetența lui Ponta și a protejaților lui. Între timp, pisicuțul își face cruci cu două mâini de bucurie că are șansa să tacă chitic și să nu mai dea socoteală cu privire la modul în care guvernează sau legat de zornăitul de cătușe din propriul partid. Iar când vorbește, miaună în surdină, cât să nu fie băgat în seamă și să-i mai uite lumea mutra.

O bijuterie de presă, nu alta!

S-ar putea să vă interseze și:

Cât știa Băsescu de implicarea membrilor PDL în afacerea Microsoft?

Ponta, Traiane, ce ziceți, barosanilor?

It's only fair to share...Share on Facebook528Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

4 thoughts on “Ponta miaună în surdină

 1. Pingback: Cât știa Băsescu de implicarea membrilor PDL în afacerea Microsoft?

 2. cenca dionisie

  E el pisoi, dar mi aduc aminte ca are si apucaturi de soricel(mighty mouse). Iar daca i asa , se spune ca soareci simt cel mai bine cutremurul…Cutremurul de la varful piramidei.

  Reply
  • Manifeste Ro Post author

   Poate de aceea și tace. Caută ieșirea. Văd că aleargă prin SUA. Încearcă să-i convingă că e băiat bun și că, dacă e să apară și numele lui pe undeva, e mai bine să-l ierte. Ce-i drept nu-i exclus ca să facă și el ca Băsescu: după ce și-a protejat corupții să se lepede de ei, pt propria-i siguranță. nu putem decât să sperăm. La urma urmei, pe noi ne interesează să mearga bine indiferent cum se întâmplă asta. Iar justiția să meargă în continuare și să-i ridice pe cât mai mulți.

   Reply
 3. Pingback: Tăpălagă îl acuză pe Băsescu de obstrucționarea justiției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top