România e în stop cardiac. Nimic fundamental nu se schimbă 

clasa politicaLa 25 de ani de la Revoluție, după toate mizeriile înfruntate împreună, românii încă se împart în tabere și se încolonează în spatele unor politicieni. Ai fi zis că, profitând de proverbială inteligență nativă a poporului nostru, și-au dat deja seama că întreaga clasă politică este o simplă adunătură de infractori. Dar, nu! Există români care cred cu tărie că Băsescu și mafia portocalie le-a schimbat viața. De partea cealaltă, găsim români care tremură de nervi doar când aud numele de Băsescu și care văd în mafia din jurul lui Ponta sau Iohannis unica șansă de salvare. Deși, toți aceștia au fost pe rând la putere. Da, chiar și Iohannis, prin partidul și oamenii de care e înconjurat.

Atunci când se întâlnesc pe Facebook, acești români se urăsc sincer. Comentariile, adevărate manuale de blesteme și sudalme, se amestecă într-un vârtej amețitor lipsit de cea mai elementară rațiune. Acestor români vrem să le spunem câteva lucruri:

 1. Președintele Iohannis. Nu are aplecarea către protejarea hoților cum o are Ponta și a avut-o Băsescu timp de 8 ani de mandat. Deși este serios și onest, pentru a-și pune în aplicare proiectul, se bazează însă pe aceiași oameni din PDL și PNL care au devalizat țara și au încercat să pună botniță justiției, iar pârghiile prin care poate influența actul administrativ din pozția de președinte sunt extrem de limitate. În plus, și-a arătat deja disponibilitatea la mici compromisuri.
 1. Partidele politice. Sunt formate în proporție de 99% din aceiași indivizi. Dacă nu au evoluat/reformat/reîmprospătat și nu au pus binele public pe primul plan până acum, estimarea că vor continua pe aceeași linie este greu de contrazis. Tinerii din partide au deprins aceleași apucături de la bătrânii varani și văd în politică doar un mod prin care pot arde etapele, obținând funcții, bani și o viață ușoară.
 1. Strategia de țară. Zero. Clasa politică e responsabilă cu proiectarea și implementarea acestei strategii, fără de care România este ca o muscă fără cap, zburând haotic pe un drum al cărui capăt nu este cunoscut. Ținând cont de punctul 2, nu există premisele ca factorii de decizie să identifice această strategie.
 1. Sănătatea, învățământul, sportul. În ultimii 10 ani, evoluția acestor sectoare cheie, a căror justă funcționare este primordială pentru bunăstarea națiunii, este insesizabilă. Dacă recitim primele trei puncte, probabilitatea ca situația să se schimbe fundamental este și ea egală cu zero.
 1. Turismul. În afara unui machiaj prost, nimic, dar absolut nimic nu s-a schimbat.
 1. Economia. Marii contribuabili din privat sunt companii străine preocupate de maximizarea și externalizarea profitului. IMM-urile se zbat între mediocritatea antreprenorilor și sistemul fiscal sufocant. Nu există o clasă reală de antreprenori. Resursele naturale ne-au cam scăpat de sub control, iar producția devine pe zi ce trece, o poveste din vremuri de demult.

Da, știm! După ce reformatorul Băsescu a scăpat România de corupți, instituțiile statului își vor deschide larg porțile și zeci de mii de români competenți vor deveni funcționari publici, conduși de niște oameni integri și profesioniști ce vor fi numiți miniștri.

De asemenea, mai știm că Ponta nu face parte din vechea gardă a PSD și reprezintă noua stângă care a produs deja rezultate. Avem creștere economică și a dat câte 50 de lei pensionarilor, reparând hoțiile băsiste. Ciudat cum nivelul de trai al românilor este degradant în plină creștere economică.

Și, bineînțeles că știm cum se va transforma România, cu Iohannis la Cotroceni. Lucrul bine făcut, sub supravegherea lui Blaga, Flutur, Petrache, Atanasiu et Co, va înnobila poporul român. Cu Iohannis și „noua” lui echipă, meritocrația se va instaura definitiv în România, iar nemții ne vor admira seriozitatea.

Acum, după ce terminăm cu glumele, vreți să renunțați odată la războiul pe care îl purtați pe net între voi, suținându-l pe unul sau altul, și să începeți să strigați împreună la dușmanul comun, la clasa politică în ansamblul ei?

„Bun, ne ciondănim mai puțin între noi, dar care e soluția să scăpăm de mizeriile care ne conduc?”, ar fi întrebarea firească.

Oricât de nebunește ar suna la prima vedere, singura salvare vine doar din partea unei noi revoluții. Jumătățile de măsură nu își au locul aici. Altfel, nimic fundamental nu se schimbă. Și, atunci, ce rămâne?

Îi întreb pe băsiștii adevărați următorul lucru: „Vi s-au confirmat speranțele de acum 10 ani? Simțiți vreo schimbare fundamentală în nivelul vostru de trai?

Apoi, îi întreb pe antibăsiști: „Vi s-au confirmat așteptările din 2012? Simțiți vreo schimbare fundamentală în nivelul vostru de trai?

Chiar și pe iohanniști îi întreb: „Din ce vedeți până acum, în cele 3 luni, credeți cu tărie că Iohannis, împreună cu PNL+PDL, vor schimba clasa politică? Simțiți măcar mirosul vreunei schimbări fundamentale?”

Oricât ați încerca să argumentați contrariul, în sinea voastră stiți că, de fapt, schimbările făcute și cele preconizate au impactul unei aspirine prescrise unui bolnav de cancer. Aici vorbim de schimbări fundamentale. Nu de cosmetizări sau transformări de suprafață, ci de modificări profunde, structurale care să influențeze pozitiv și definitiv societatea.

Revoluția nu înseamnă violență. Nu asta propunem. Revoluția, așa cum o vedem noi, înseamnă zeci și sute de mii de români ieșiți în stradă la fiecare abuz al politicienilor. Înseamnă mulțimi uriașe de oameni care inundă străzile atunci când aud de o simplă licitație trucată. Revoluția nu înseamnă astăzi gloanțe și linșaj în piața publică. Ci, doar presiunea puternică și constantă a străzii, fără excepții. Nu mai așteptați abuzuri vizibile de pe Lună (cazul diaspora la alegerile din noiembrie 2014) pentru a vă aduna împreună, nu mai așteptați să moară copii sfâșiați de câini! Ieșiți la cea mai mică știre care vă arată că n-au de gând să se schimbe.

Imaginați-vă pentru o secundă cum buletinele de știri din întreaga lume vor arăta imagini cu zeci de mii de români, adunați în toate marile orașe. Gândiți-vă apoi la marile cancelarii ale lumii care vor înroși telefoanele celor care ne conduc. Cum strigătele de disperare împotriva abuzurilor politicienilor își vor găsi ecoul în toate țările în care oamenii simt cum viața nu le mai aparține. Apoi, visați cu ochii deschiși cum această nouă revoluție vă înapoiază demnitatea și liniștea. Când v-ați bucurat ultima oară cu adevărat de un weekend, fără gândul la rate, bani pentru copii, pentru medic sau la problemele de la serviciul plin de insatisfacții și stres?

Pregătiți-vă de revoluție sau acceptați mizeria. Până la urmă, și un click pe Facebook tot înseamnă ceva, nu?

CITEȘTE ȘI TRIMITE MAI DEPARTE. E VORBA DE NOI. NU DE EI.

S-ar putea să vă intereseze și:

Costumele goale care ne conduc țara

DNA ne scapă de corupți. De incompetenți cine se ocupă?

It's only fair to share...Share on Facebook1.2kShare on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

4 thoughts on “România e în stop cardiac. Nimic fundamental nu se schimbă 

 1. Pingback: Ce se întâmplă cu imperiile arestaților? • Manifeste.ro

 2. A.D.

  Dvs. ce democratie stiti, care sa aiba invatamant ? Eu nu stiu niciuna, n-as crede ca dvs stiti vreuna.

  Occidentul n-are invatamant (aproape sigur), iar populatia acestuia nu o stie. Nu-s scoliti de generatii, de unde sa stie ? Noi avem 25 de ani de democratie, se vor gasi tot mai greu oameni care sa stie mare lucru. Iar o tara nu se ridica doar cu mana de oameni.

  Daca toata „clasa politica” (mai recunoaste democratia vreo alta clasa ? aia „de mijloc” ?!) e corupta (si este!), cine credeti ca ar putea conduce tara ?

  Plus ca nu luati in considerare daca acelor ipotetici „altii” la va fi permis (de catre marea Democratie) sa faca ei (acesti „necorupti”) ce vor la ei in tara.

  Ma tem ca subestimati impactul democratiei asupra omenirii. Priviti ce e in lume, intrebati pe revolutionarii de la ’89 daca asta au vrut (in LUME, nu in tara – unde pot da vina pe corupti)

  Reply
 3. Pingback: Trei jurnaliști plătiți de Voiculescu angajați și la Rise Project

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top