Trei jurnaliști plătiți de Voiculescu angajați și la Rise Project

voiculescu corupțieMisterioase sunt căile Domnului! ar fi cea mai bună introducere pentru textul de față și conexiunile ironice dintre Voiculescu și Rise Project. Nu suntem adepții teoriei conspirației și facem această precizare de la început, tocmai pentru a sublinia faptul că noi considerăm această informație ca fiind de interes pentru opinia publică prin caracterul ciudat, și nu parte a unui plan malefic, întortocheat.

Așadar, de pe site-ul Rise Project aflăm că:

 

RISE Project este o comunitate de jurnaliști, programatori și activiști. Investigăm crima organizată și corupția care afectează România și țările din regiune.

RISE Project dezvăluie conexiuni ascunse dintre organizații criminale, politicieni și afaceriști – folosind tehnici avansate de investigație și tehnologii de analiza informațiilor. Obținem documente din zone offshore și analizăm volume mari de informatie. Apoi, creăm baze de date și punem cap la cap puzzle-ul pe care ei vor să-l ascundă. 

În echipa Rise Project lucrează, printre alții, și Romana Puiuleț, Andrei Ciurcanu și Victor Ilie, iar pe site-ul Rise Project este precizat faptul că aceștia sunt angajați, totodată, ca reporteri ai emisiunii „În premieră cu Carmen Avram”. O emisiune deosebită, de altfel, în raport cu întreg peisajul media de la noi.

Partea cu adevărat interesantă constă în faptul că Rise Project a publicat o investigație despre „cum a devenit Dan Voiculescu „oligarhul” de azi.”, în care radiografiază într-o manieră profesionistă adevărata poveste a companiei Crescent. Romana Puiuleț și Andrei Ciurcanu sunt prezentați pe ambele site-uri (În premieră și Rise Project), în timp ce Victor Ilie nu apare pe site-ul În premieră.

Nu știm dacă, la momentul publicării anchetei despre Voiculescu, cei trei lucrau la Rise Project dar, cu siguranță, știm că, astăzi, în timp ce oligarhul se odihnește în închisoare, trei dintre angajații săi lucrează pentru site-ul care i-a creionat portretul unuii mafiot.

Este o poveste frumoasă, în care libertatea de exprimare a jurnaliștilor pare a nu fi pusă la îndoială nici măcar în trustul unui condamnat pentru corupție, angajații lui având posibiltatea să lucreze și pentru o organizație care îi creionează imaginea de infractor și „dezvăluie conexiuni ascunse dintre organizații criminale, politicieni și afaceriști”.

Pe de altă parte, tocmai pentru că vorbim de Trustul Intact, o organizație media cunoscută în piață pentru presiunile cu miros de șantaj exercitate asupra companiilor private (prin amenințarea cu anchete ce pot fi oprite doar dacă achiziționează spațiu publicitar), povestea devine interesantă, prin prisma caracterului straniu al coincidențelor. Trei jurnaliști lucrează într-un trust șantajist, dar și pentru un site care îl anchetează pe patronul trustului respectiv. 

Însă, cum nu există niciun motiv să avem vreo suspiciune că cineva ar juca murdar, încheiem prin a accentua ideea că este o simplă poveste interesantă, dacă nu chiar ironică.

 

S-ar putea să vă intereseze și:

România e în stop cardiac. Nimic fundamental nu se schimbă 

Nu mă piș în cadă, la duș, nici când sunt singur

It's only fair to share...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

4 thoughts on “Trei jurnaliști plătiți de Voiculescu angajați și la Rise Project

 1. Constantin Pavelescu

  Nu sînt sigur că am înţeles prea bine care-i rostul acestui articol. Chiar dacă ştirea n-o fi vreo parte a vreunui plan malefic întortocheat, mă întreb totuşi ce aş putea să înţeleg din ea citind-o şi judecînd-o nemalefic şi neîntortocheat…
  Speculînd aşa, la prima vedere, se pare că ar trebui să înţeleg că existenţa acestui Rise Project zburdalnic şi neinhibat ar trebui să credibilizeze Sinteza Zilei, iar activitatea neînregimentaţilor şi libergînditorilor Romana Puiuleţ şi Andrei Ciurcanu ar trebui să credibilizeze discursul lui Gîdea şi a lui Badea. Normal, cu toţii se află sub comandă unică, (din nefericire aflată momentan pentru vreun deceniu la Rahova), cu toţii activînd în cadrul monumentului de independenţă editorialistică numit Trustul Intact, un trust în care oricine poate să muşte nestingherit mîna care-l hrăneşte, fără a avea vreun motiv de a se teme de vreo consecinţă neplăcută din partea bossului dublu martirizat, pe dinafară de sîngerosul Gestapo băsist, iar pe dinăuntru de amploaiaţii perfizi şi nerecunoscători… Aşadar aş putea să înţeleg că ne este prezentat un exemplu de urmat, al unui boss luminat care susţine cu abnegaţie deschiderea aripilor spiritului liber-exprimat de viperele pe care le încălzeşte la sîn, precum şi exemplul înălţător al unui trust cu totul diferit în raport cu mocirla de compromis moral numită Hotnews, în care se bălăcesc farisei duplicitari de teapa lui Dan Tăpălagă care-şi duc traiul zilnic hrănindu-se la micul dejun, prînz şi cină cu neprincipialitatea cîntărită în balanţa lor cu un braţ rupt…

  Am înţeles greşit domnule echidistant?

  Reply
  • Manifeste Ro Post author

   Cel mult vroia să decredibilieze Rise Project. Nu să credibilizeze un trust care, în text, este numit șantajist. E logic, nu? Cum ai putea credibiliza pe cineva de care spui: „Pe de altă parte, tocmai pentru că vorbim de Trustul Intact, o organizație media cunoscută în piață pentru presiunile cu miros de șantaj exercitate asupra companiilor private (prin amenințarea cu anchete ce pot fi oprite doar dacă achiziționează spațiu publicitar),

   Dar, cum am scris în limba română, negru pe alb: e doar o informație interesantă, ironică chiar. Atât. Punct. Nimic altceva.

   Ca să nu mai vorbim de modul în care l-am descris pe Voiculescu Dan în celelate texte: INFRACTOR

   Dar, dvs știți foarte bine asta. Doar încercați să găsiți câte ceva. Ghinion, cum ar spune președintele nostru. Pe Voiculescu l-am descris ca pe un infractor tot timpul. Inclusiv în acest text. Așa că răspunsul este: Da, ați înțeles complet greșit.

   Pur și simplu nu puteți înțelege că cineva nu acceptă jumătăți de măsură. Românii sunt debusolați când dau nas în nas cu obiectivitatea. Li se pare că e o consiprație sau că e ceva ascuns: „Sigur ăștia sunt suspecți. Ș, parcă au trei virgule în plus în textul cu Băsescu. Deco, e clar că sunt antibăsiști, plătiți de Voiculescu sau alte forțe destabilizatoare, antidemocratice.”

   P.S. Plus că nu știți cine sunt băieții de la Rise Project. Un grup care scoate printre cele mai tari anchete din România. Sunt foarte cunoscuți în lumea presei. Mai puțin pentru publicul larg. Nu aveau cum să credibilizeze pe unul ca Voiculescu. Ăștia dau în toți. Sunt sponsorizați de americani. Și asta e o informație oficială, nu vreo presupunere, dacă vă întrebați. De aceea e o conexiune ciudată, ironică. De aceea merita o știre. E atât de simplu

   Reply
 2. Constantin Pavelescu

  Nu d-le echidistant, nu-i nimic simplu. Nimic nu este ceea ce pare a fi din momentul în care am ajuns să constat nivelul de insidiozitate şi de subtilitate la care au ajuns să se perfecţioneze profesioniştii în arta manipulării. Şi manipulatorii s-au împărţit pe categorii, în funcţie de segmentele-ţintă pe care le vizează. Cei mai grosieri dintre ei se adresează segmentului de public ce nu prezintă neuroni funcţionali. Ăia pot fi manevraţi cu femei cu barbă, cu găini cu patru picioare, cu horoscopuri sau cu dosare Flota. Adică cu minciună pură. Pentru cei cărora le mai funcţionează cîte un neuron pe ici-pe colo, aici deja se simte nevoia unui oarecare grad de subtilitate. Adică picurarea şi a cîtorva stropi de adevăr în hîrdăul cu minciună, pentru a o face cîtdecît credibilă. Depildă Nana. Acolo terenul chiar a fost cumpărat, ăsta-i un adevăr. Şi tot aşa, pe măsură ce creşte numărul neuronilor funcţionali ai publicului-ţintă, creşte şi procentul de adevăr menit să credibilizeze minciuna. În final se ajunge la un pahar de Don Perignon în care se pune o singură picătură de pişat de cal. Picătura aceea transformă licoarea în dejecţie. Dacă ai şti, n-ai pune gura. Dar n-ai de unde să ştii. Pentru a şti, trebuie să ai un simţ al mirosului neobişnuit de sensibil, ceea ce extrem de puţini au. Aşa că bei crezînd că bei licoare, în timp ce ăla cu pipeta ascunsă la spate îşi rîde-n pumni… Cum eu nu-s chiar atît de deştept pentru a sesiza toate subtilităţile dincolo de un anumit punct, mă văd nevoit să merg pe tactica strămoşească a suflatului şi-n iaurt. Maiales atunci cînd sesizez elemente care-mi declanşează alarma.

  Toată lumea ştie că Voiculescu este un infractor, că trustul Intact este o oficină propagandistică controlată cu mînă de fier de varan şi pusă condiţionat în slujba celor mai abjecte creaturi care au respirat vreodată aerul ţării ăsteia de la facerea lumii pînă-n prezent. Toată lumea ştie că trustul Intact nu se împiedecă de niciun scrupul, că şantajul, constrîngerea şi ameninţarea fac parte dintre practicile lui curente. Toată lumea ştie astea, sînt locuri comune pe care le cunoaşte şi Grivei. Desigur, cînd spun „toată lumea” nu includ şi lumea posesoare a unui IQ comparabil cu al teniei. Ăia-s altă categorie care iese din discuţie, chiar dacă-i o categorie deloc neglijabilă ca pondere electorală.
  .Aşadar, dv spunînd că varanu-i infractor şi Intact şantajează, în realitate nu furnizaţi nimic. Nu adăugaţi nimic ieşit din comun la ceea ce ştie toată lumea. Furnizaţi un zero ca informaţie, dar vă credibilizaţi ca echidistant pentru că prin alte părţi îl „altoiţi” şi pe Băsescu. Dar atunci cînd veniţi cu ştirea că în Intact sînt toleraţi oameni care-l demască pe varan şi întreaga lui activitate mafiotă, asta da ştire! Grefată pe ceea ce ştiam deja, precum şi pe fondul dv cunoscut de antivaranist declarat, această ştire răstoarnă dintr-odată toată percepţia noastră despre Intact, sparge-n bucăţi imaginea de oficină militarizată în care n-ai voie să tragi o băşină fără acordul scris al varanului sau al vreuneia dintre slugile lui de încredere, în care nu poţi să scoţi o vorbă care l-ar deranja pe varan sau pe javrele lui fără să te ia mama dracului… Dintr-odată trustul Intact apare cu totul diferit în lumina acestei ştiri. Apare ca o instituţie tolerantă, prietenoasă cu libertatea de exprimare, iar varanul apare dintr-odată ca un personaj capabil să tolereze critica, ba chiar să atingă o altitudine morală atît de ameţitoare, încît să se înfrîneze de la a-i face zob şi terci pe cei care-i răscolesc mizeriile trecutului pentru a le exhiba în faţa tuturor, ba mai şi dîndu-le o leafă pentru asta… De-a dreptul năucitor!… Nici asteroidul de-ar veni n-ar provoca atîta perplexitate!… Ce gigantică recuperare de imagine dintr-un foc şi dintr-un amănunt atît de inofensiv… Mai-mai că-ţi vine să treci cloaca aia de abjecţie în categoria entităţilor frecventabile…

  Vedeţi d-le echidistant că am motive de suspiciune? Habar n-am cine-s ăia de la Rise Project, parcă vag îmi pare c-aş fi auzit odată de ei. Interesantă situaţie pentru unul care nu-i tocmai neinformat atunci cînd e vorba despre cei care scot cele mai tari anchete din spaţiul carpato-danubiano-pontic. O fi cum spuneţi, iar eu m-am strecurat printre ştirile despre megaanchetele lor ca puful de păpădie printre picăturile de ploaie… Asta s-ar putea… Dar să vii să spui că ăia îi dau jos chiloţii varanului în public după care sînt primiţi să facă emisiune săptămînală la Antena 3… Îmi pare rău, e mai mult suprarealism decît pot să duc…

  Din cîte-mi dau seama, echidistanţa dv se poate traduce prin beştelirea fără părtinire a tuturor acelora care au un cusur. Identificat cusurul şi dă-i!… Voiculescu are cusururi? Are!… Băsescu are cusururi? Are!… Atunci Băsescu = Voiculescu. Simplu ca bunăziua, trăiască echidistanţa şi datul nepărtinitor la gioalele tuturor!. Problema e că nu s-a născut încă omul fără de cusur, aşa că într-o lume de cusurgii „echidistanţa” poate să devină doar o platformă convenabilă de pe care este justificată terfelirea oricărui cusurgiu, adică a oricui. Se poate trece peste amănuntul colateral că asta poate s-o facă orice mahalagioaică de pe şanţ, ignorantă şi analfabetă care poate bîrfi sau spurca echidistant tot tîrgul. „Echidistanţa” se complică extrem în momentul în care admitem că oamenii nu au doar cusururi, ci şi calităţi. Dintr-odată apare nevoia de a cîntări ponderea calităţilor în raport cu cusururile şi invers. Cum o asemenea evaluare nu poate să fie făcută după formule precise acceptate unanim ca valabile şi infailibile, sîntem nevoiţi să lăsăm aprecierile la mila subiectivismelor, umorilor, idiosincraziilor, prejudecăţilor, clişeelor, fanatismelor, habotniciilor, etc… personale, ceea ce reduce rigoarea „calculului” către zero. În asemenea condiţii, tare mă tem că echidistanţa în general -ca să nu mai vorbesc de aia absolută- nu poate să fie decît o glumă, d-le echidistant…

  Reply
  • Manifeste Ro Post author

   Așadar, scopul e să arătăm că Varanul nu e chiar așa rău, atât timp cât îi acceptă pe cei trei 🙂 Ne-ați prins. Folosim manipularea inversă. 🙂

   Și, ca să vă mai enervăm puțin, vă reamintim următoarele: infractorul Băsescu a pus în pericol stabilitatea întregii țări, pentru a câștiga o bătălie personală. A fost un trădător. Un egoist, obsedat de putere. Când a fost dat jos guvernul Ciorbea, România avea de luat o tranșă dintr-un împrumut de la Banca Mondială. Dacă nu primeam banii riscam să intrăm în incapacitate de plată. Ceea ce era echivalent cu un dezastru. Nu mai puteai rostogli împrumuturi sau împutmuta nici măcar 1 dolar. Faliment scria pe România. Banca Mondială a condiționat împrumutul de existența stabilității politice. Cu alte cuvinte: „Treba voastră ce faceți, dar nu vă dăm bani până nu aveți o guvernare stabilă”. Profitând de acest lucru Băsescu a apăsat și mai tare pedala, complet dezinteresat de soarta țării. Știa că Ciorbea va trebui să cedeze pentru a nu nenoroci o țară, ceea ce s-a și întâmplat. Atâta indiferență pentru România doar la Năstase am mai văzut.

   Credeți că ultimii 2-3 ani de mandat când, la presiunile externe, s-a implicat în lupta anticorupție poate șterge acel gest incalificabil și ceilalți ani de mandat când privea fără să ridice un deget, fără să facă o conferință de presă în care să strige împotriva hoțiilor politicienilor?

   Nu vom uita niciodată un astfel de om.

   Pe pagina de Facebook avem câțiva cititori care ne fac băsiști ascunși, manipulatori. Iată doar una dintre discuții:

   Manifeste.ro Ok. E ultima intervenție pe această temă: Pentru noi, Voiculescu este unul dintre cancere societății românești. Oricine încearcă să-i găsească scuze pentru devalziările și modelul moral și de televiziune propus e liber să citească ce vrea și să nu ne mai citească.
   Like · Commented on by Manifeste RO · February 10 at 4:42pm · Edited

   Lucian Radu nu zic ca e un sfant dar a creat mii de locuri de munca! basescu al tau din ce a furat ce a dat inapoi la „statul de drept” ma refer la locuri de munca , salari, fundati, NIMIC !
   Like · February 10 at 4:43pm

   Manifeste.ro Gata, am înțeles. Dacă, după ce am scris de Băsescu că este un ipocrit, că nu respectă principiile, că a protejat mafia portocalie și altele, tu zici că noi suntem cu Băsescu, este evident că orice discuție e inutilă. Rămâi cu ale tale și drum bun.
   Like · Commented on by Manifeste RO · February 10 at 6:24pm

   Lucian Radu cunosc multi basisti, unii au ramas trup si suflet alaturi de interlop, alti recunosc cu o jumatate de gura ca s-au inselat si ca base a fost capul mafiei dar acum caut un alt cur de lins, alti spun ca „nu a furat atat de mult base pe cat au furat alti pe langa el”. astia sunteti voi basisti !
   Like · February 10 at 6:47pm

   Cine are dreptate, domnul acela sau dvs? Că nu putem să fim și băsiști și antibăsiști.

   Înțelegeți absurdul situației? Pe noi însă ne bucură. Înseamnă că ne facem treaba bine.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top