Victimizarea națională și politicienii

romanii si politicieniiDe 25 de ani, vinovații sunt arătați cu degetul în spațiul public. Lăsând deoparte simpatiile, creatoare de grupuri și grupulețe care arată, pe rând, câte un vinovat, românii au ajuns la un consens: politicienii sunt de vină! Am întâlnit și am auzit oameni cu o educație peste medie, jurnaliști – „înțelegători” ai vieții și ai societății, chiar și politicieni care nu ezită nicio secundă să îndrepte degetul acuzator către clasa politică, atunci când sunt întrebați: Cum am ajuns aici? De ce merg lucrurile prost în România?

Infrastructura, sistemul sanitar, educația, nivelul taxelor, turismul. Toate, dar absolut toate, sunt la pământ din cauza politicienilor. Dacă n-ar fi hoți și incompetenți, ar curge lapte și miere prin orașele, munții și văile României. Chiar și pe litoral. Înainte să intri în mare, ai păși întâi într-un pârâiaș micuț, plin cu lapte și miere. Iar beneficiarii am fi noi. Românii. Care suntem chiar simpatici și inteligenți. Ați văzut că, fără noi, omenirea nu avea acces la penicilină, nu traversa Atlanticul în avioane cu reacție și câte, și mai câte. Această conștientizare a proprii valori respiră prin toți porii carpato-danubieni. Cum să nu te mândrești cu tinerii români de la NASA, cu frumoasa valahă ce coase rochii vânate de toate vedetele de la Hollywood, cu dirijorul care a modelat cu bagheta sa cele mai mari orchestre din lume, cu medicii plecați din toate colțurile țării ca să salveze viețile străinilor?

Toți cei de mai sus ar fi acum la ei acasă, în România, lângă părinți, copii și prieteni, departe de străinii ce le vor doar mintea și talentul, dacă n-ar exista acești politicieni mizerabili. Care ne-au furat și ne fură tot: banii, sănătatea, timpul liber, tinerețea, bătrânețea, veselia și bucuria de a trăi. Iar lângă românii frumoși, care poartă cu mândrie și trudă stindardul românesc peste hotare, ne-am afla noi, ceilalți. Nefericiții care n-am apucat să plecăm, sau care am ales să rămânem sperând că va fi bine, la un moment dat. Ne-am îmbrățișa și ne-am prinde într-o horă cu care am împrejura România. Am dansa, strângându-ne puternic de mâini, exact pe conturul țărișoare noastre, de s-ar cutremura întreaga Europă.

Acum, să încheiem abrupt înșiruirea de banalități lacrimogene și să fim serioși. Măcar preț de câteva zeci de rânduri. Și, după ce am constatat că din vina politicienilor se întâmplă toate relele, să încercăm să aflăm răspunsul la întrebarea „Cum schimbi un lucru care nu merge?”. Pentru a găsi soluția, va trebui ca, întâi de toate, să înțelegem cine îi ține la putere și ce am făcut până acum ca să-i schimbăm, pentru a ști ce avem de făcut de acum încolo? Așadar:

I. Din cauza cui sunt acești politicieni hoțomani la putere? Păi, e simplu:

  1. Unii dintre deștepți zic că proștii sunt de vină. Că ei i-au votat și le-au dat pâinea și cuțitul. Acest raționament tulburător ne spune că, pe undeva prin România, există niște politicieni onești și competenți care n-au fost votați. Dacă proștii îi votau pe ei, eram Mercedesul Europei de Est. Lumina de la Răsărit. Să fie oare fals? Să fi trecut oare toate taberele politice și pe la Cotroceni, și pe la Palatul Victoria? Să însemne asta că nu există niciun partid (pentru că un singur om, un singur politician nu poate face nimic) în momentul de față care să-i înlocuiască? Înseamnă că nu aici trebuie căutată soluția. Simpla rotație la putere a politicienilor existenți nu va schimba nimic fundamental. Pe ce mă bazez? Pe ultimii 25 de ani.
  2. Cei mai deștepți ne spun că vina e tot a politicienilor, pentru că au format o castă în care niciun tânăr deștept și corect nu are acces. Practic, că nu vor și nu ne lasă să reformăm clasa politică. Striviți de forța logicii, ne întrebăm umili: este corectă afirmația conform căreia în România, în 25 de ani, nu s-au găsit 5-10 lideri autentici și 250.000 de români frumoși care să le ofere semnăturile pentru constituirea unui partid care să intre în trombă pe scena politică? Sau, poate nu sunt 250.000 de români frumoși care să-și dorească acest lucru?! Sau nu sunt 5-10 lideri? Sau, sunt și unii și alții, dar nu sunt capabili să se organizeze? Atunci, cine să-i înlocuiască pe politicienii hoți și incompetenți? Atenție: 250.000 de români frumoși, care donează câte 10 lei/lună, pot oferi profesioniștilor aleși un buget de 6,5 milioane euro pe an. Suficient pentru un partid nou, revoluționar, doritor de adevăr și lumină să funcționeze pe măsura capabilităților. Dar, dacă sunt doar 250.000 de români frumoși? Tot nu poți schimba clasa politică cu un partid cu o susținere atât de mică. Poate sunt mai mulți. Pfff! Ne învârtim în cerc: și dacă sunt mai mulți, tot nu avem 5-10 lideri care să-i mobilizeze. Toate acestea mă îndreaptă către mârșavul gând că politicienii nu împiedică pe nimeni să creeze partidul și liderul mesianic. Pur și simplu, aceștia nu există!
  3. Paranoicii sunt convinși că există o conjurație mondială a evreilor, masonilor, bogătașilor, a țărilor bogate care nu ne lasă să ne dezvoltăm și îi țin pe acești mizerabili la putere, ca să ne poată exploata în continuare.
  4. Credincioșii se uită către cer și se întreabă, cu ochii scăldați de lacrimi: „Doamne, cât ai să ne mai pedepsești și ai să-i lași pe acești fii ai Satanei să ne conducă? Cu ce Ți-am greșit, Doamne, atât de mult?”.
  5. Proștii nu zic nimic.
  6. Să ne oprim cu lista aici și să mergem mai departe.

II. Cât de tare și de clar au strigat românii către politicienii hoți și incompetenți că s-au săturat și au încercat să schimbe lucrurile?

Să începem cu un adevăr banal, situat în afara oricărui dubiu: politicienii aud vocea poporului cel mai bine din stradă. Nu din presă, nu pe internet. Începând de la sindicaliști și până la revoluționarii get-beget, am avut ocazia să vedem cu proprii ochi că singura șansă de a obține ceva de la clasa politică o ai dacă ieși în stradă, în număr cât mai mare. Într-o societate informațională, 50.000 de oameni adunați pe străzi fac titlurile la toate televiziunile din lume. 100.000 de oameni strigând împotriva politicienilor ajung în buletinele de știri din Papua, Noua Guinee în două ore.

Peste 50% din populația României este formată din persoane mature cu vârsta între 25-65 de ani. 100.000 de români frumoși demonstrând în piețe împotriva abuzurilor clasei politice reprezintă un procent de sub 1,5% din această populație matură. În 25 de ani, mai puțin de 1,5% dintre românii maturi și în forță, scârbiți, umiliți și abuzați de clasa politică n-au reușit să se adune și să le spună clar și răspicat că și doresc altceva de la cei cărora le-au desemnat puterea.

Vreo 0,1-0,2% au ieșit, totuși, în stradă, pentru drepturile animalelor și ca să salveze planeta. Profesorii și medicii n-au nevoie de ajutor. Se descurcă cu 200-300 euro pe lună. Culmea e că până și aceia, puțini câți au fost, tot au schimbat ceva, dacă au vrut cu adevărat. Oare ce-ar face 100.000 de oameni ieșiți pe străzi? Ce păcat că nu sunt 100.000 de români care să-și dorească o schimbare în clasa politică! Pentru că, dacă ar fi, cu siguranță s-ar întâmpla ceva. Nu pot să cred că sunt doar tari în click!

It's only fair to share...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top