Crucea Eroilor de pe Caraiman

Drumul spre Crucea Eroilor din Muntii Bucegi este o adevarată aventură. Mai ales in luna noiembrie. La 2300 de metri, chiar dacă este soare, vântul bate cu o viteză incredibilă. Totul pare pustiu. Intr-un fel de peisaj selenar, se profilează Crucea Eroilor, inaltă de 40 de metri, ridicată in perioada 1924-1928, in cinstea celor 30000 […]

Crucea Eroilor de pe Caraiman

Drumul spre Crucea Eroilor din Muntii Bucegi este o adevarată aventură. Mai ales in luna noiembrie. La 2300 de metri, chiar dacă este soare, vântul bate cu o viteză incredibilă. Totul pare pustiu. Intr-un fel de peisaj selenar, se profilează Crucea Eroilor, inaltă de 40 de metri, ridicată in perioada 1924-1928, in cinstea celor 30000 de ostasi morti in Primul Razboi mondial, pe Valea Prahovei.

Restaurarea Crucii a fost posibilă prin efortul MAPN si, in special, al lui Codrin Munteanu, secretar general al ministerului, in urmă cu câtiva ani.

Sentimentul pe care il ai privind in jur, de la o inaltime ce domină totul, este de recunostintă pentru cei care s-au scrificat pentru infăptuirea României Mari.