Jurnal de „certificare” (III): totuși, de ce?

S-a lăsat cu nasol azi-noapte la Rotterdam, sunt proteste de amploare azi la Roma, Viena, Londra, iar la noi STS dă un comunicat cum că autenticitatea şi valabilitatea certificatelor care atestă situaţia epidemiologică a persoanelor va putea fi verificată şi prin aplicaţia dedicată pentru dispozitive iOS. Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, este […] The post Jurnal de „certificare” (III): totuși, de ce? appeared first on Demnitatea.

Jurnal de „certificare” (III): totuși, de ce?

S-a lăsat cu nasol azi-noapte la Rotterdam, sunt proteste de amploare azi la Roma, Viena, Londra, iar la noi STS dă un comunicat cum că autenticitatea şi valabilitatea certificatelor care atestă situaţia epidemiologică a persoanelor va putea fi verificată şi prin aplicaţia dedicată pentru dispozitive iOS. Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, este aplicaţia oficială aprobată prin legislaţia naţională pentru verificarea certificatelor „verzi” în România- la Camera Deputaților încă se clocește  legea care să oblige accesul la muncă în baza acestei invenții. Până la urmă…se impun niște întrebări elementare, nu-i așa?

Citește și: Jurnal de „certificare”(II): „back to 80s”

Potrivit unei comunicări INSP de la mijlocul acestei săptămâni, peste 30% din îmbolnăviții de covid de la noi sunt persoane vaccinate. Unu din zece decedați au fost, pe recunoaștere oficială, vaccinați. Dincolo de asta, numărul de cazuri explodează în țările mult mai vaccinate ca România. Deci: de ce „certificat verde” și nu simplă testare, de chiar vă frământă din punct de vedere sanitar situația? Căci e evident deja că vaccinul nu oprește răspândirea virusului, iar impunerea unui cod QR pe motive de acest gen e vrăjeală pur și simplu, fără urmă de sprijin în argumentele pe care le invocați…

Citește și: Jurnal de „certificare”

Merck și Pfizer au lansat în ultimele două săptămâni medicamente care rezolvă cazurile de îmbolnăvire cu eficiențe de 63%, respectiv 89%. Am prieteni doctori care spun că ăsta e un semnal clar că logica presiunii pe vaccinare/„certificare verde” e de ascultat mai ales după tragerea apei la budă. Tratamente medicamentoase erau deja certificate ca eficace prin Occident.

Deci: de ce „certificare verde” pentru a merge la muncă sau pentru a accesa alte drepturi și libertăți elementare? Totuși, de ce? Băi, nemernicilor…de ce insistați să impuneți chestii care aduc a sistem chinezesc-comunist de rating social? De ce țineți cu dinții de impunerea unui cod QR în baza căruia să putem face lucruri de o simplitate și normalitate elementare? Ne credeți tâmpiți pe toți? Puneți-vă întrebări în continuare, dragi cititori, că așa e normal, nu cum vi se impune să gândiți acum. Este vorba despre dreptul vostru la viață liberă. Nimic mai mult!

The post Jurnal de „certificare” (III): totuși, de ce? appeared first on Demnitatea.