La Cornu

Dupa eforturile depuse pentru a organiza evenimentele legate de aniversarea celor 140 de ani de la nasterea lui Titulescu si dupa mai multe interviuri pentru televiziuni din Bucuresti, m-am retras cateva zile la Cornu. Nu ma asteptam sa fie asa de frig. Incerc sa rezist sa nu deschid televizorul. Atata durere…Si atata lipsa de intelepciune. […]

La Cornu

Dupa eforturile depuse pentru a organiza evenimentele legate de aniversarea celor 140 de ani de la nasterea lui Titulescu si dupa mai multe interviuri pentru televiziuni din Bucuresti, m-am retras cateva zile la Cornu. Nu ma asteptam sa fie asa de frig. Incerc sa rezist sa nu deschid televizorul. Atata durere…Si atata lipsa de intelepciune. Vladimir Putin a deschis o noua pagina neagra in istoria Europei.

Criza energetica, amplificata de conflictul din Ucraina, va continua. Masurile recente vor atenua suferinta celor cu venituri foarte mici dar ii vor marca pe cei cu venituri medii. Efectele se vor vedea in urmatorii ani.

In plan extern, in ciuda anunturilor repetate privind unitatea si soliditatea Occidentului trans-atlantic, fiecare tara isi pregateste scenarii post-conflict care sa o avantajeze.