O NOUA MAGARIE?

O NOUA MAGARIE?

In timp ce toata lumea este ocupata cu pandemie, vaccinare si altele de sezon, ne este strecurata, tiptil, pe furis, o alta tema: MODIFICAREA CONSTITUTIEI.

Prieteni, daca este un lucru cu care nu trebuie sa ne jucam, intr-o tara democratica, acela este CONSTITUTIA. Reprezinta actul fundamental care ne garanteaza LIBERTATEA si ar trebui sa fie aparat de toate institutiile statului, iar in ultima instanta de noi … poporul!

Dupa blocajele interminabile din era Basescu, eram mare sustinator al modificarii constitutiei. Este imbatranita, are multe defecte, poate produce blocaje, are un numar prea mare de parlamentari (oamenii au votat reducerea acestora), etc. etc. … De acord!  Dar are si un mare AVANTAJ: ‼️ ESTE TESTATA IN TIMP SI SI-A PROTEJAT CETATENII IN MULTE SITUATII. ‼️ Chiar in actuala pandemie, multe acte normative (abuzive) nu au trecut testul constitutionalitatii.

Nu-mi inspira deloc incredere felul in care este strecurata aceasta tema in dezbaterea publica, exact acum cand sunt testate la limita fix prevederile constitutionale. Dar mai ales NU AM INCREDERE DELOC IN ACTUALA CLASA POLITICA, adica cea care ar trebui sa initieze schimbarea si sa creeze noua constitutie. Una mai buna. Ii credeti in stare? Ii credeti dornici de asa ceva? … Cine stie ce “sopirla” strecoara pe-acolo!

Cel putin cat avem actuala clasa politica, EU NU VOI FI DE ACORD CU MODIFICAREA CONSTITUTIEI! … Nu cu “astia”.

Autor: Cristian Goga