Sfârșit de săptămână cu dolarul pe val

BNR a anunțat vineri încă o cotație a dolarului peste pragul psihologic de 5 lei, de această dată chiar la un maxim istoric: cursul este de 5,0679 lei, de la 5,0103 lei joi (creștere de 1,15%). Euro este cotat la 4,9437, cu o creștere ușoară, de 0,05% față de ziua precedentă. Francul elvețian a crescut […] The post Sfârșit de săptămână cu dolarul pe val appeared first on Demnitatea.

Sfârșit de săptămână cu dolarul pe val

BNR a anunțat vineri încă o cotație a dolarului peste pragul psihologic de 5 lei, de această dată chiar la un maxim istoric: cursul este de 5,0679 lei, de la 5,0103 lei joi (creștere de 1,15%).

Euro este cotat la 4,9437, cu o creștere ușoară, de 0,05% față de ziua precedentă. Francul elvețian a crescut cu mai bine de doi bani, până la 5,1569 lei, în timp ce lira sterlină a înregistrat o scădere de peste 3 bani, cotația sa încheind săptămâna la 5,6284 lei.

Creşterea vine pe fondul evoluțiilor de pe pieţelor valutare externe. Pe piaţa internaţională, dolarul a urcat la maximul ultimelor două decenii, în timp ce euro a scăzut pentru a patra zi consecutivă după ce datele au arătat că încetinirea economiei germane s-a agravat în septembrie, iar consumatorii și întreprinderile se confruntă cu o criză energetică fără precedent și cu o inflație în creștere.

The post Sfârșit de săptămână cu dolarul pe val appeared first on Demnitatea.